Версія для друку
Понеділок, 13 лютого 2017 07:21

Традиційно тиждень у РДА розпочали з оперативної наради

У своїй доповіді Поліна Русланівна акцентувала увагу на зверненях громадян, які надходили протягом року.

 В даних зверненнях порушено 697 проблемних питань від  2321 громадян району (протягом 2015 року порушено 570 питань від 1344 громадян).

Аналізуючи зміст звернень слід зазначити, що найбільш актуальними питаннями 2016 та 2015 років залишаються соціальний захист, аграрна політика та земельні відносини, а також проблеми перевезення.

Обов’язки по веденню претензійно-позовної роботи у Володимир-Волинській районній державній адміністрації  покладено на юридичний відділ апарату райдержадміністрації. 

У 2016 році взято участь у 4 засіданнях Володимир-Волинського міського суду, справа про внесення змін до договору оренди землі перебуває на розгляді в господарському суді Волинської області, справа про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держземагентства у Волинській області знаходиться на розгляді у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Отже, юридичним відділом упродовж 2016 року проводилось опрацювання документів, які надходили з обласної державної адміністрації,  органів виконавчої влади вищого рівня; проводилась перевірка відповідності проектів розпоряджень та інших документів правового характеру вимогам чинного законодавства.

Здійснювався прийом громадян з особистих питань, а також розгляд заяв і скарг громадян за дорученням керівництва райдержадміністрації, надавалась методична та практична допомога працівникам райдержадміністрації, яка спрямована на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню актів законодавства.   

Також на оперативній нараді обговорювали стан доріг. Юрій Ліщук, завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації зазначив, що центральні магістралі прощищені та посипані. Є ряд невеликих проблем по дорогах місцевого значення, які на даний момент уже вирішуються.

Не має проблем, як доповіла начальник відділу освіти Оксана Бігун, і з довезенням дітей до школи. Усі автобуси забезпечені пальним та вирушили в рейси. 

Тримає відділ освіти на своєму контролі і рівень відвідування учнів. Згідно якого, піку захворювання на ГРВІ у навчальних закладах району немає.

Також розповіла Оксана Андріївна, що минулий тиждень для її відділу був досить насиченим:

- відкриття дитячого дошкільного закладу у селі Заріччя;

- обласний семінар вчителів біології на базі Березовичівської школи;

- участь у обласній колегії.

А ще Оксана Бігун інформувала про результати обласних олімпіад. У район наші учні привезли призові місця з історії, географії, трудового навчання, екології та біології. Мають непогані досягнення і школи об'єднаних територіальних громад, зокрема, у Зимнівської ОТГ сім перемог, у Устилузької - дві.

Звернули увагу на щопонеділковій нараді і на стан субсидіювання у районі. Начальник управління соціального захисту Наталія Голюк повідомила, що за минулий тиждень повністю профінансовано дитячі виплати, 200 тис. перераховано за тверде паливо та 60 тис. по субсидіях на скраплений газ.

Також управління працює над прийомом документів на субсидії, лише за минулий календарний тиждень первинних заяв на її отримання надійшло сорок п'ять.

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації працює теж у звичному режимі. Зараз створює екологічний паспорт району та готується до весняно-польових робіт. Юрій Кравчук, начальник даного управління зазначає, що роботи вистачає, але з усім вдало справляються. 

Переглядів 2930