Версія для друку
П'ятниця, 29 вересня 2017 12:03

Глава держави: В наступному році планується подальше підвищення заробітної плати вчителів

«Розумію, що для успішної реалізації амбітних планів, люди, які присвячують себе педагогічній ниві, мають бути високо вмотивованими. Ми спільно з Прем’єр-міністром, Урядом, знайшли можливість підвищити розмір заробітної плати вчителів у 2017 році. Наступного року заплановано подальше її збільшення. Це, ще раз наголошую, представлено у проекті бюджету», – повідомив Президент.

Глава держави подякував вчителям за їхню працю та привітав із професійним святом. «Бути вчителем – це справжнє мистецтво. Воно потребує таланту й наполегливості, відповідальності та самопожертви», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко додав, що метою вчителя є навчити читати, писати, міркувати й користуватися багажем знань, накопичених людством. «Але місія ваша – виховувати особистостей. Особистостей, які серцем та душею люблять рідну землю. Особистостей, які готові боронити її свободу та незалежність. І як тут не згадати думку, яку вважають словами об’єднувача Німеччини Отто фон Бісмарка, про те, що війни виграють не генерали, а шкільні вчителі та парафіяльні священики», – зазначив Глава держави, наголосивши, що ці слова відносяться і до України в повній мірі.

Прес-служба Президента України. 

Переглядів 4207