Версія для друку
Понеділок, 27 вересня 2021 12:47

Вирувало фестивальне «Весільне подвір’я»

26 вересня в рамках фестивалю традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я» громади району представили безліч цікавих, оригінальних та колоритних локацій. Так, усіх охочих запрошували на весільну гостину пишно вбрані намети – багато хто пам’ятає такі зі свої власних весіль: прикрашені килимками, вишитими рушниками, калиною, гіллям і саморобними паперовими лебедями та квітами. Там можна було пригоститись чаркою наливки і скуштувати смачних пиріжків чи вареників. У той же час художні колективи в барвистих костюмах приспівували-припрошували дорогих гостей до весільного столу.

Етномайданчики для гучного «Весільного подвір’я» представили працівники культури Оваднівської, Затурцівської, Павлівської, Устилузької, Литовезької територіальних громад, Зарічанського старостинського округу, будинку  культури Локачинської селищної ради, Центру культури, дозвілля, естетичного виховання та спорту Поромівської тергромади, будинку культури с.Березовичі та клубу с.Нехвороша Зимнівської громади, Куль Лариса Миколаївна - директор історичного музею-філії  КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради.

Поруч із наметами продавали різноманітні ласощі та крам. А ще розташувались фотозони, де кожен охочий міг зробити світлину на пам’ять про прекрасне осіннє дійство.

Та найбільшу цікавіть відвідувачів свята викликали майстер-класи, під час яких вони змогли спробувати себе у гончарстві під керівництвом умілого майстра Миколи Полякова, навчитись плести весільні квіти разом з Любов’ю Франчук, Альоною Остапюк, Ольгою Кравець та Іриною Поляковою, перейняти майстерність бісероплетіння від Людмили Михайлюк та травомотанки від Тетяни Климюк, виготовляти ляльки під творчим керівництвом Алли Фіть, вишивати бісером із Ольгою Мельничук.

Для дітей на фестивалі діяло ціле розважальне містечко із атракціонами та веселим клоуном, а дорослі охоче відвідували корчму та медоварів. Тож усім знайшлось заняття до душі.

Переглядів 3734

Галерея зображень