Версія для друку
Четвер, 28 жовтня 2021 16:56

Питання облаштування прикордонних смуг обговорили на селекторній нараді

28 жовтня заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук та начальниця відділу земельних ресурсів та екології Марина Повзун взяли участь у відеоселекторній нараді, в ході якої обговорено ряд питань забезпечення прикордонного режиму в межах області. Про стан виконання вимог урядової постанови щодо облаштування меж контрольованих прикордонних районів, прикордонної та профілактичної смуги уздовж державного кордону, а також улаштування на цих територіях місць масового відпочинку доповів заступник начальника 6-го прикордонного Волинського загону з озброєння та техніки Роман Косміна.

Як було заначено, нове законодавство передбачає, що прикордонна смуга - ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або вздовж берегів прикордонних водойм, завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону, але не може бути меншою від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруд. До прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

У межах цієї смуги з дотриманням вимог законодавства про дорожній рух установлюються дорожні знаки “Початок прикордонної смуги”, “Кінець прикордонної смуги”, у межах контрольованого прикордонного району - “Початок контрольованого прикордонного району”, “Кінець контрольованого прикордонного району”, а на дорогах, які безпосередньо простягаються до державного кордону (за винятком доріг до встановлених пунктів пропуску через державний кордон), встановлюється знак “В’їзд заборонено”.

Місця масового відпочинку населення, а також порядок їх обладнання і використання в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району визначаються органами місцевого самоврядування за письмовим погодженням з відповідними органами Державної прикордонної служби.

Учасники наради обговорили стан виконання пунктів постанови Кабміну №890 та надали свої пропозиції щодо реалізації заходів, затверджених цим нормативним документом.

Переглядів 4091

Галерея зображень