Версія для друку
Понеділок, 01 листопада 2021 17:24

Заборона масових заходів та створення можливості для вакцинації маломобільних груп населення: районна комісія ТЕБ та НС ухвалила ряд рішень

1 листопада голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якої було ухвалено ряд рішень щодо посилення карантинних заходів на території Володимир-Волинського району. Зокрема, йдеться про заборону масових заходів, найперше – розважальних, а також семінарів, зборів тощо, аби убезпечити населення від поширення та передачі хвороботворного вірусу.  

Крім того, громадам рекомендується збільшити час роботи пунктів щеплень до 19.00 години. В контексті цього головний санітарний лікар району Валерій Оніщук також порадив продумати варіанти збільшення і зменшення кількості медперсоналу у центрах вакцинації та пунктах щеплення відповідно до напливу пацієнтів, скажімо, зранку слід залучити до роботи більше медиків, а по обіді, коли черги значно менші – достатньо працювати одній-двом бригадам.

Серед нових рекомендацій також: залучення старост і соціальних працівників у громадах до роботи із людьми похилого віку, маломобільними групами населення. «Охочих до вакцинування громадян цих соціальних категорій потрібно узяти на списки і чимшвидше забезпечити приїзд до них мобільних бригад, які проведуть щеплення», - наголосив голова РДА. Він також зазначив, що шляхом укладення додаткових договорів, медичні установи можуть залучати на допомогу інтернів, студентів та викладачів медичних вишів, що будуть оперативно обробляти необхідні документи, якими супроводжується власне процес щеплення.

Органам поліції та управлінню Дерспоживслужби доручено посилити діяльність з виявлення порушень карантинних норм та роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил безпечної поведінки в умовах епідемії.  

Переглядів 3860

Галерея зображень