Версія для друку
П'ятниця, 08 квітня 2022 09:12

Головні тези з вечірнього звернення Президента за 7 квітня

Війна проявила всю правду і про нашу країну, і про всі інші країни, і про Росію та світ загалом.

 Бути сміливими – це наш бренд. Ось це – бути нами, бути українцями. Якби всі у світі мали хоча б десять відсотків сміливості, яку маємо ми, українці, то жодної небезпеки для міжнародного права та свободи народів взагалі просто не було б.

 Потрібно більше санкцій, ще сміливіших санкцій. Сміливість і практичність мають бути критерієм для оцінки рішень.

 Насамперед Україні потрібна зброя, яка дасть нам змогу здобути перемогу на полі бою. І це буде найсильнішою санкцією проти Росії з усіх, які тільки можуть бути.

 Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про зупинку членства Росії в Раді з прав людини. Поки що російська держава й російські військові є найбільшою загрозою на планеті для свободи й безпеки людини, для концепції прав людини як такої.

 Російські пропагандисти готують «дзеркальну відповідь» на шок усіх нормальних людей від побаченого в Бучі. Збираються показати жертви у Маріуполі так, ніби це не російські військові їх убили, а українські захисники міста.

 Кожне вбивство буде розкрите. Кожен з катів буде знайдений. Усі, хто вчиняв зґвалтування чи мародерство, будуть встановлені. Відповідальність – неминуча.

 Закликав Грецію використати свій вплив як частини Євросоюзу для порятунку Маріуполя.

 Закликав Кіпр застосувати проти Росії спеціальні заходи. Такі як скасування «золотих паспортів» для росіян. А також блокування яхт та інших російських суден, які перебувають у водах Кіпру.

 До столиці повертаються дипломатичні представники інших держав. Вчора –  Посольство Туреччини. Сьогодні – Посол Литви. Раніше у Києві поновило роботу Посольство Словенії. Нормальна робота посольств – це чіткий сигнал агресору, що Київ – наша столиця.

Переглядів 4877