Версія для друку
Понеділок, 16 травня 2022 13:15

Допомога для князівської бригади та враження від деокупованих міст: заступник голови РДА Віктор Фіщук побував на Київщині

Протягом вихідних днів відбулось чимало важливих подій, організованих задля наближення нашої перемоги над ворогом. У співпраці з польським фондом «Карітас.Замость», який представляли Пьотр Блажевіч і Гжегож Шухевські, та директором політичного кабінету Прем’єр-Міністра Республіки Польща Річардом Мадзяром волонтери Вадим Кравчук і Микола Пишний, які працюють із гуманітарним хабом Володимир-Волинської районної військової адміністрації, доставили необхідні засоби медичного забезпечення для 14-ї ОМБр. Супровід вантажу здійснював заступник голови РДА Віктор Фіщук. Зустріч з нашими військовими відбулась у Києві, а також в ході поїздки волинянам вдалось відвідати міста Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Бородянка, селище Макарів, які стали сумними свідками звірств російської армії.

«Знищені ворогом міста вразили масштабами руйнувань, вони повною мірою відображають цинізм та жорстокість окупантів, зупинити яких – спільне завдання не лише військових, а й усіх українців та зарубіжних партнерів. Саме тому народи Європи об’єднуються  у боротьбі з ворогом, працюють волонтери. Сьогодні вдалось доставити нашим захисникам необхідну їм допомогу конкретно за запитами 14-ї бригади», - зазначив Віктор Фіщук.

Він також розповів, що окрім багатотонної вантажівки продуктів та медикаментів, на Схід до військових поїхали спеціалізовані квадроцикли, обладнані причепами для транспортування поранених та контейнерами з засобами надання першої меддопомоги від кровоспинного до дефібрилятора для запуску серця. Частину медзасобів передано і до дитячих лікувальних установ.

«Відбулися і зустрічі у Бучанській міськраді, в ході яких українська і польська сторони обговорили наступні потреби військових та цивільного населення, зокрема. Досягнута домовленість про пошук та постачання деяких технічних засобів. А столиця зустріла нас чудовими благодійними заходами: футбольним матчем на стадіоні у Деснянському районі між командами польської делегації та українських зірок. Усі виручені кошти пішли на потреби Збройних сил України», - розповів Віктор Фіщук. І додав, що кожен фронт, воєнний чи волонтерський,  є надзвичайно важливим, адже тільки разом можна наблизити таку довгоочікувану перемогу.  

Переглядів 12183

Галерея зображень