Версія для друку
Вівторок, 31 січня 2023 17:15

Нарада щодо стану цивільного захисту району

31 січня на нараді під керівництвом начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача за участі голови районної ради Віктора Хиця, голів територіальних громад району, керівництва обласного та районного управлінь ДСНС був обговорений стан цивільного захисту у Володимирському районі за 2022 рік.

Зокрема, йшлося про роботу районної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка є постійно діючим органом, що координує діяльність управлінь, інших структурних підрозділів органів місцевої виконавчої влади, організацій, установ, підприємств незалежно від форми власності, пов'язану з безпекою і захистом населення, реагуванням у надзвичайних ситуаціях.Протягом 2022 року проведено 10 засідань цієї комісії, на яких розглянуто 23 питання.

На розгляд Комісії виносились актуальні питання захисту населення і територій району під час дії воєнного стану та від можливих наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного і воєнного характеру. В районі діє Комплексна районна програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки, спрямована на реалізацію в районі державної політики у сфері захисту населення і територій щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, своєчасного і повномасштабного реагування силами та засобами, а також надання допомоги населенню для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (подій) тощо.

Відповідно до цієї Програми сільськими, селищними та міськими територіальними громадами у 2022 році використано з місцевих бюджетів понад 24.0 млн. грн. Кошти використовувались на заходи щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на території району.Зокрема, йшлося про роботу районної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка є постійно діючим органом, що координує діяльність управлінь, інших структурних підрозділів органів місцевої виконавчої влади, організацій, установ, підприємств незалежно від форми власності, пов'язану з безпекою і захистом населення, реагуванням у надзвичайних ситуаціях.Протягом 2022 року проведено 10 засідань цієї комісії, на яких розглянуто 23 питання. На розгляд Комісії виносились актуальні питання захисту населення і територій району під час дії воєнного стану та від можливих наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного і воєнного характеру. В районі діє Комплексна районна програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021- 2025 роки, спрямована на реалізацію в районі державної політики у сфері захисту населення і територій щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, своєчасного і повномасштабного реагування силами та засобами, а також надання допомоги населенню для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (подій) тощо.

Відповідно до цієї Програми сільськими, селищними та міськими територіальними громадами у 2022 році використано з місцевих бюджетів понад 24.0 млн. грн. Кошти використовувались на заходи щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на території району.Крім того, в ході засідання проаналізували роботу систем управління, оповіщення і зв’язку територіальних громад, створений резерв паливно-мастильних матеріалів, та інженерного захисту територій, укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту, стан радіаційного та хімічного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, готовність до виконання завдань спеціалізованих служб цивільного захисту.

Із доповіддю про підведення підсумків роботи Володимирського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області виступив начальник управління В'ячеслав Процюк. Він зазначив, що протягом звітного періоду групою піротехнічних робіт аварійно - рятувального загону спецпризначення на території Володимирського району знешкоджено 587 вибухонебезпечних предметів часів минулої війни, ліквідовано 231 пожежу.До слова, внаслідок пожеж нанесено прямих матеріальних збитків на суму 11 588 000 гривень, загинуло 4 людини. Тож значну частину діяльності місцевих рятувальників займає профілактична та роз'яснювальна робота серед населення з метою запобігання надзвичайним ситуаціям. В цьому плані важливим є навчання безпечній поведінці підростаючого покоління, тож працівники ДСНС спільно з місцевою владою створюють "Класи безпеки" у навчальних закладах тергромад.

У зв'язку з дією правового режиму воєнного стану в місті та районі проводилася посилена робота з обстеження та розроблення Планів приведення в готовність захисних споруд, на випадок блекаутів забезпечене розгортання "Пунктів незламності", послугами яких за два останні місяці скористалось майже півтори тисячі мешканців району. На завершення наради її учасники окреслили перспективні плани щодо подальшого розвитку системи цивільного захисту району.

Переглядів 4896

Галерея зображень