19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині просять збільшити субвенцію на енергоносії
    П'ятниця, 17 березня 2017 13:13

    На Волині просять збільшити субвенцію на енергоносії

    За словами начальника головного управління Державної казначейської служби України в області Михайла-Мирослава Леміщака, згідно розпису Державного бюджету на 2016 рік по Волинській області для фінансування пільг та житлових субсидій населенню на оплату природного газу та енергоносіїв було передбачено 1,1 млрд грн. Учасниками цих процесів, а у Волинській області їх 8, узгоджено протокольних рішень на суму 1,4 млрд грн, в тому числі лише в грудні – на 576 млн грн. Як наслідок, 14 протоколів на суму 313 млн грн залишились не проведеними через недостатність річних призначень і розпис по субвенції Державного бюджету по наданню пільг на житлові субсидії. Відтак, у січні проведена нарада щодо питань узгодження спільних дій щодо можливості проведення розрахунків у 2017 році, оформлених і не проведених у 2016-му році.

    – У 2017 році надалі продовжується порядок перерахування деяких субвенцій і станом на 15 березня 2017 року до головного управління Державної казначейської служби України в області подано 63 спільних протокольних рішень на загальну суму 1,1 мільярда гривень. Враховуючи значний обсяг заборгованості за фактично нарахованими сумами пільг та субсидій державною казначейською службою 27 лютого 2017 року внесені зміни до планових показників та наближені суми розписів березня-грудня на січень-лютий поточного року. Після відкриття асигнувань органами казначейської служби були закриті розрахунки по 45-ти узгоджених спільних протокольних рішеннях на загальну суму 888 мільйонів гривень. Тобто, на сьогоднішній день залишок по поточних призначеннях цього року – 1 мільйон гривень до кінця року. При цьому, в головному управлінні казначейства станом на 15 березня 2017 року залишаються зареєстровані 18 підписаних спільних протокольних рішень на загальну суму 282 мільйони гривень, по яких можуть бути здійснені розрахунки лише після внесення змін до річного розпису Державного бюджету на 2017 рік в частині збільшення енергосубвенції для Волинської області, – наголосив Михайло-Мирослав Васильович.

    – Ситуація викликає занепокоєння. Тому завдання виконавчої гілки влади спільно з представниками енергопостачальних компаній знайти вихід із ситуації, що склалась. І в першу чергу, потрібно продовжити роботу з Мінфіном та Кабінетом Міністрів України щодо збільшення фінансування на оплату пільг та субсидій, – зазначив Володимир Петрович.

    Опісля – начальник відділу супроводу клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» Сергій Мишленик та директор департаменту обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Олег Вінцюк розповіли про стан розрахунків за спожитий природний газ населення області, а комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов – щодо розрахунків  за спожиту електроенергію. В цілому заборгованість є, але вона досить незначна. Проблеми все ж залишаються у ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго», ПТМ «Ковельтепло», ДКП «Луцьктепло» та КП «Нововолинськтеплокомуненерго».  Що ж стосується розрахунків за спожиту електричну енергію, то КП «Луцьктепло» боргує більше 8 млн грн, що є критичним показником.

    На завершення керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації розпочати моніторинг ситуації з використання енергоносіїв у весняний період та підготовку до завершення опалювального сезону 2016-2017 рр.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2412
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua