20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Засідання колегії райдержадміністрації: благоустрій, перевізники, акцизний податок
    П'ятниця, 07 квітня 2017 07:30

    Засідання колегії райдержадміністрації: благоустрій, перевізники, акцизний податок

    Про стан благоустрою і санітарно-епідеміологічної ситуації на території району та стан виконання перевізниками укладених договорів доповів присутнім Чуцький Петро Андрійович – начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  райдержадміністрації. Зокрема, він зазначив, що основними документами, які регулюють діяльність влади у даному напрямку, є Правила та заходи по благоустрою населених пунктів. У кожній сільській раді вони розроблені та затверджені, а також створена адмінкомісія, яка слідкує за їх виконанням. 

    Торік на благоустрій з бюджету району було витрачено близько 300 тисяч гривень. Ці кошти були спрямовані на впорядкування кладовищ та  пам'ятних знаків Другої світової війни. На належному рівні, за його словами утримуються будівлі сільрад, церкви та заклади освіти разом із прилеглими до них територіями.

    Також наш район взяв активну участь у всеукраїнській акції "За чисте довкілля". За минулий рік вдалося ліквідувати 42 стихійних сміттєзвалища, а 6 сільських рад організували централізований вивіз сміття на полігон. Наголосив начальник відділу ЖКГ і на актуальній проблемі побутових відходів. 

    Що ж до стану перевезень, то тут картина виглядає так: у нашому районі 78 населених пунктів, 4 із них - це уже "вимерлі" села. Транспортним сполученням же охоплено лише 61 населений пункт, що складає 82%. Ще вісім відсотків – це умовні перевезення, коли маршрутка зупиняється за 2 км від населеного пункту. До таких сіл належать Ліски, Воля Свійчівська та Пархоменкове. Зовсім не охоплені перевезеннями села Бегета, Міжлісся, Бобичі, Амбуків, Рогожани, Ворчин, Заболоття та Новини. Перевезення здійснюються 4 приватними перевізниками та АТП

    Перелічив Петро Андрійович і фактори, які впливають на такий стан речей:

    - рентабельність маршруту;

    - відшкодування за перевезення пільгових категорій людей;

    - нестача транспортних засобів та коштів для найму потрібної кількості водіїв;

    - стан доріг у селах.

    А найважливішим серед усіх факторів, на його думку, є порядність не лише водія, а й власника маршруту.

    Розроблений у відділі містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства і план усунення недоліків, яким теж поділився начальник даного управління із членами колегії. Першим пунктом там стоїть проведення аналізу існуючих маршрутів з метою їх оптимізації. Далі проведення постійного моніторингу даних маршрутів, створення у приміщеннях сільських рад та й у самих автобусах інформаційних куточків, де б пасажири змогли отримати інформацію щодо перевізника, який обслуговує даний маршрут, водіїв, які здійснюють перевезення та графік руху автобуса.

    Оперувала цифрами у своїй доповіді Олена Бондарук - начальник управління фінансів райдержадміністрації, аналізуючи стан фінансово-господарської діяльності житлово-комунального  господарства району  за 2016 рік. 

    На фінансування житлово-комунального господарства з загального та спеціального фонду бюджету району спрямовано за 2016 рік 1967,3 тис. гривень бюджетних коштів з планових призначень 2431,7 тис. грн. У порівнянні з 2015 роком на фінансування благоустрою сіл та фінансування житлово-комунального господарства у 2016 році використано на 977,4 тис. грн. більше, або удвічі більше.

    На ремонт та утримання об’єктів благоустрою відповідно до обсягів виконаних робіт направлено 636,4 тис. гривень. Найбільшу питому вагу у поточних видатках на утримання об’єктів благоустрою міст та сіл району займають такі види робіт, як освітлення вулиць сіл району.

    Для виробничих потреб та розвитку матеріально-технічної бази комунальних господарств виділено 1415,9 тис. гривень, з яких 1273,9 тис. гривень капітальні видатки Березовичівської, Зарічанської, Оваднівської сільських рад .

    По Березовичівській сільській раді на фінансування житлово - комунального господарства використано 79,0 тис. гривень бюджетних коштів загального та спеціального фондів, з них видатки на благоустрій сіл становлять 31,3 тис.гривень, на поточні видатки комунального господарства використано 38,4 тис.гривень, на придбання насоса для комунального господарства використано 7,6 тис. гривень капітальних видатків спеціального фонду.              

     На фінансування житлово-комунального господарства Галинівської сільської ради використано 27,1 тис. гривень коштів загального та спеціального фондів з них на оплату послуг з благоустрою сіл 13,1 тис. гривень, на придбання запчастин до трактора та оплата електроенергії використано 14,0 тис. гривень бюджетних коштів.  

    По Зарічанській сільській раді на фінансування житлово-комунального господарства використано  800,2 тис. гривень, з них на благоустрій сіл використано 229,0 тис. гривень,  на придбання насоса та реконструкція водопроводу по вулиці Молодіжній та вулиці колгоспній у с. Новосілки використано 466,3 тис. гривень капітальних  видатків, придбання насосів до свердловин – 18,5 тис. гривень, придбання мотокоси – 5,5 тис. гривень, реконструкція водопроводу в с. Діхтів -20,1 тис. гривень спеціального фонду та 53,1 тис. гривень  коштів загального фонду бюджету з них на поточний ремонт водопроводу у с. Новосілки – 13,1 тис. гривень та оплата електроенергії 15,0 тис. гривень.

    По Оваднівській сільській раді на фінансування житлово-комунального господарства використано 1043,6 тис. гривень з них на видатки з благоустрою сіл спрямовано 241,5 тис. гривень, на придбання бензопили, коси та запчастин до автомобіля використано 21,6 тис. гривень загального фонду бюджету, 670,0 тис. гривень реконструкція водопроводу в с. Сусваль ( з них 300,0 тис. гривень виділено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій), 130,0 тис. гривень придбання автомобіля для вивезення сміття.

    На фінансування житлово-комунального господарства Хмелівківської сільської ради використано 15,8 тис.гривень бюджетних коштів загального та спеціального фондів, по Хобултівській сільській раді на благоустрій села використано 1,5 тис. гривень.

    У Володимир-Волинському районі здійснюють діяльність у сфері житлово-комунального господарства 7 комунальних господарств сільських рад. Основним статутним завданням підприємств є забезпечення виконання повноважень виконавчих органів місцевого самоврядування в галузі житлово-комунального господарства у відповідності до вимог статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    За підсумками фінансово-господарської діяльності   2016 року сільськими  комунальними господарствами  району  одержано доходів від господарської діяльності на загальну суму 889,7 тис. грн.  Основним видом надання комунальних послуг є забезпечення населення водопостачанням (питома вага у структурі доходів підприємств складає 74,1 відсоток). За 2016 рік вартість наданих комунальними господарствами послуг з водопостачання становила 659,6 тис. грн. і оплачено за надані послуги водопостачання 660,5 тис. грн. Разом з тим, станом на 1 січня 2017 року є заборгованість населення за надані послуги у комунгоспі Зарічанської сільської ради 18,7 тис. гривень, у комунгоспі Оваднівської сільської ради 0,5 тис. гривень.

     Фінансово – господарський стан  комунальних господарств району на даний час потребує вжиття конкретних заходів щодо :

         -      скорочення необґрунтованих витрат на виробництво послуг;

         -      реконструкції та модернізації об’єктів  комунального господарства;

         -      своєчасного перегляду тарифів;

         -      розширення зони обслуговування;

         -       погашення дебіторської заборгованості за надані послуги.

    Переглядів 2277
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua