25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Запрацював безвізовий режим
    Неділя, 11 червня 2017 10:17

    Запрацював безвізовий режим

    Розповів Глава Держави і про те, яких зусиль нам вартувало отримати безвіз. Позаяк, із одного боку, потрібно було в нечувано короткий термін не просто відродити, а створити нові Збройні Сили України, котрі б захистили Українську землю від навали російського агресора. З іншого ж, імплементувати 150 пунктів Плану візової лібералізації, виконання яких вимагало надзвичайно потужної праці.

    – Ми – горда і вільна демократична нація – повертаємося до родини європейських народів, – додав на продовження Петро Олексійович. – Я пишаюся, що нам це вдалося.

    Варто зауважити, що урочисті заходи з нагоди отримання українцями права подорожувати Європою без віз відбулися не лише у столиці держави. До відзначення направду історичної дати долучилися усі області України. І Волинь – не виняток.

    На Театральному майдані у місті Луцьку святкування "безвізу" розпочалося із онлайн-трансляції виступу Президента. По її завершенню оркестр Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка  виконав гімни Європейського Союзу та України. А тоді з надзвичайною подією українців загалом, та мешканців Волині зокрема, привітав Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур:

    – Щиро вітаю Вас усіх, але не тільки з безвізом, але з кроком, зробленим у бік Європи. Сподіваюсь, що наступна урочистість на цьому місці буде вже або вступ до НАТО, як казав Президент (у промові, присвяченій отриманням Україною безвізу, 10 червня 2017 року – авт.), або й вступ до Європейського Союзу.

    Зі словами вітань до краян звернувся і керівник найвищої гілки виконавчої влади в області Володимир Гунчик.

    – Ми пройшли досить непростий шлях після 2013 року, – підкреслив Володимир Петрович. – Війна… Зневіра у свої власні сили. І величезна воля українського народу… Проте, хочу, щоб наші діти та внуки завжди знали, що кров, пролита на майдані, життя віддане за свободу та незалежність України, було віддане і за право українців жити вільно у вільній Європі.

    Також голова облдержадміністрації подякував усім тим, хто вірив, боровся і своїми діями, вчинками та щоденною нелегкою працею допомагав Україні вибороти право отримати безвіз. Позаяк відзавтра сотні тисяч українців матимуть можливість безперешкодно перетинати кордон та відкривати для себе нові країни, не марнуючи дорогоцінний час у чергах за візами або ж під час виготовлення десятків документів, аби їх отримати.

    Більш того, отримання безвізового режиму – це перший і дійсно великий крок в намірах України стати повноправним членом Європейського Союзу.

    Не лишився осторонь відзначення "безвізу" і прикордонний Володимир-Волинський район, який давно підтримує дружні зв'язки із сусідньою Польщею. Тому впровадження безвізового режиму є неабиякою подією для наших жителів.

    В урочистих заходах, які відбулися у ніч з 10 на 11 червня на митному пропуску "Устилуг - Зосін", взяли безпосередню участь  керівники району Наталія Василець та Роман Гук. Серед присутніх також Устилузький міський голова Віктор Поліщук, начальник відділу прикордонної служби "Пархоменкове" Денис Бамбуза та представники Львівського прикордонного загону прикордонної служби України.

    Розпочалися заходи із виконання гімну України та Євросоюзу. Далі керівник Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Наталія Смолярчук ознайомила присутніх із роботою нещодавно облаштованого консультаційного пункту безоплатної правової допомоги. Саме там жителі нашого району у рамках проекту "Відкрий Європу" зможуть отримати детальну інформацію щодо питань перетину кордону із біометричними паспортами та звернутися із рядом інших не мало важливих питань.

    Також для уникнення будь-яких незручностей на пункті пропуску працівники консультаційного пункту підготували подорожуючим брошури, які допоможуть у безпроблемному перетині кордону: "Пам'ятка для осіб, які бажають скористатися правилами безвізового режиму",  "Документи для перетину кордону без віз", "Подорожуй відповідально не порушуючи правила", "Основні правила перебування в країнах ЄС" та "Пам'ятка для подорожуючих за кордон  в рамках дії безвізового режиму з країнами ЄС".

    Варто нагадати, що через різні часові пояси Польща відкрила нам свої кордони о 01.00 год. 11 червня 2017 року за Київським часом. І першою, хто за новими правилами без віз, користуючись лише біометричним паспортом, перетнула українсько-польський кордон через митний пункт пропуску "Устилуг" була пані Валентина із міста Луцька, яка, до речі, до цього жодного разу не залишала рубежі рідної держави.

    Із цією подією її привітала голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталія Василець та побажала вдалої подорожі. Із теплими словами вітань звернулися у цю знакову мить до подорожуючої і місцеві прикордонники.

    - У добру путь, європейська Україно! - побажала на завершення урочистостей Наталія Володимирівна.

     

    Переглядів 2484

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua