16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Альбом безбар’єрних рішень: в Україні провели дослідження доступності міських просторів
    Вівторок, 15 лютого 2022 15:46

    Альбом безбар’єрних рішень: в Україні провели дослідження доступності міських просторів

    Альбом безбар’єрних рішень – це практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема, й батьків з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

    «Альбом безбар’єрних рішень» став результатом проведеного експертами дослідження доступності міських просторів, де проаналізували проблеми, з якими стикаються представники маломобільних груп при користуванні житловими будівлями, парками, скверами, вулицями, громадськими закладами тощо.

    Дослідження базується на результатах опитування людей з інвалідністю, літніх людей, батьків із дітьми та інших маломобільних груп населення про їхній досвід користування міськими просторами. Зокрема, щодо бар’єрів, з якими вони стикаються, пересуваючись містом, на роботі, під час навчання чи отримання послуг. Значну частину звіту присвячено аналізу чинних нормативів та стандартів, які регулюють питання безбар’єрності.

    «Ми отримали реальний продукт, у якому описані ключові проблеми доступності громадських просторів та перелік нормативних документів, що регулюють їх вирішення. За участі експертів, архітекторів, урбаністів та представників громадськості були виділені найбільш гострі проблеми, а також сформований повний перелік документів із зазначенням, появу яких саме бар’єрів вони допоможуть не допустити у майбутньому», – повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

    Відтак, у першому розділі «Альбому безбар’єрних рішень» проілюстровано, якими мають бути доступні ґанки та під’їзди в українських громадах.

    До слова, Альбом створюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Проєкт реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Розробником Альбому безбар’єрних рішень виступає урбан-бюро Big City Lab.

    «Альбом безбар’єрних рішень» – це продукт з відкритим кодом. Робота над його наповненням продовжується. Пропозиції, запитання чи зауваження можна надсилати за посиланням: https://forms.gle/pyWCGpw9J9rux8GP8.

    Переглянути «Альбом безбар'єрних рішень. Розділ_1» можна за посиланням: https://www.minregion.gov.ua/.../albom-bezbaryernyh....

    За інформацією Мінрегіон

    #bezbariernist, #безбарєрність #barrierfree

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Переглядів 4048
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua