16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Один із 20 гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу в Україні відкрився у Володимирському ТМО
    Середа, 21 грудня 2022 16:59

    Один із 20 гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу в Україні відкрився у Володимирському ТМО

    21 грудня заступник голови райдержадміністрації Андрій Сторонський та перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук взяли участь у офіційному відкритті гінекологічного кабінету безбар’єрного доступу, де місцеві жінки або жінки ВПО, які змушені були переїхати до інших регіонів внаслідок війни в Україні і які постраждали від гендерно-обумовленого насильства, зможуть отримати кваліфіковану медико-психологічну допомогу.

    Такі кабінети відкриті у 20 містах шести областей України на базі прийомних та гінекологічних відділень, жіночих консультацій обласних, районних або місцевих лікарень, міських перинатальних центрів. На Волині їх буде два – у Ковелі та Володимирі. В них за потреби можна цілодобово отримати медичну і психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно.

    Кабінети створені з урахуванням потреб людей з інвалідністю, оскільки пункти оснащені спеціалізованими гінекологічними кріслами-трансформерами для огляду маломобільних жінок.

    Обладнання на загальну суму близько 250 тисяч гривень забезпечене Міжнародним Благодійним Фондом «Український Жіночий Фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.

    З відкриттям кабінетів стартуватиме широка інформаційна кампанія на рівні пілотних областей та районів, яку протягом січня – березня 2023 року у Волинській області впроваджує ГО «Розвиток Волині», регіональний партнер Українського жіночого фонду, аби якомога більше мешканок/ців області та громад дізнались про кабінети та за потреби скористались послугами, які там надаються. Як зазначила директорка цієї  громадської організації Ірина Колковська, часто саме медичні працівники стають першими, до кого звертаються жінки, які постраждали від сексуального та інших форм насильства, тож перевагою цих кабінетів є професійний лікарський персонал, який пройшов навчання з медико-психологічної допомоги постраждалим від насильства, сучасна техніка, необхідні препарати й засоби для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики статевих інфекцій та ВІЛ/СНІД.

    У своєму виступі на відкритті кабінету заступник голови РДА Андрій Сторонський зазначив, що подібні проекти, які водночас мають медичне та соціальне спрямування, вкрай необхідні. Так, у Володимирському районі функціонує 6 мобільних бригад, котрі реагують на звернення щодо насильства в сім’ї та здійснюють відповідну соціальну підтримку жертв, тож насамперед вони співпрацюватимуть із медиками цього кабінету. До слова, зауважив Андрій Миронович, лише протягом 2022 року у районі зафіксовано близько 1500 звернень до органів правопорядку щодо різних форм домашнього насилля. Також він запропонував працівникам кабінету налагодити співпрацю із соціальним притулком для жінок, які постраждали від насильства в сім’ї, - такий заклад відкрився у Зимнівській громаді влітку.

    Переглядів 3118
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua